C36715A3-4073-4943-A316-81C558EB9E28
Sturenkatu 27 valmistumassa syksyksi.

ArTe Dance – ryhmätuntien tavoitteena on kokonaisvaltainen ymmärrys omasta kehosta, sen potentiaalin löytäminen nauttien samalla siitä, että voit jättää hetkeksi mielestäsi kaiken muun ja vain tanssia. Tunneilla kehität itseäsi monipuolisesti, terveellisesti ja turvallisesti.

Kehonhallintaharjoitteiden avulla kehität vartalon hallintaa, lihasvoimaa, elastisuutta ja lämmittelet tehokkaasti tanssitunteja varten.

Muista ennakkoilmoittautuminen!

Syyskauden aloitusviikot 14.-24.8.
003C3AAE-14DE-41B6-848B-EE792A72F559
Ryhmätunnit 26.8.2019-31.5.2020

1C0099DB-EBE6-4248-AC88-6745BBD7D62B

Baletti on samassa paketissa upeaa taidemuotoa, kehonhuoltoa ja kunnonkohotusta. Balettitunnilla musiikki ja liike vievät ajatukset pois arjesta ja parhaimmillaan antavat mahtavan kokemuksen tanssin mukaansatempaavasta voimasta. Baletin treenauksessa aloitetaan harjoittelu ns. alkeista, jossa opetellaan balettitekniikan sekä vartalonhallinnan perusteet. Treenimäärien myötä, balettitekniikan ja voiman kehittyessä edetään vaativampiin teknisiin liikesarjoihin.

Baletin harjoittelu aloitetaan kaikilla tunneilla tankojen ääressä, josta siirrytään keskilattialle taidon mukaisiin liikkuviin harjoitteisiin sekä tasapaino-, piruetti- ja hyppysarjoihin.

Varvastossutyöskentely on suunnattu balettitekniikan edistyneemmille treenaajille.

Baletin ilmaisutekniikka on suunnattu erityisesti tanssin ammattilaisiksi tähtääville nuorille tanssijoille sekä aikuisharrastajille, joita kiinnostaa syventyminen baletilliseen ilmaisuun. Tavoitteena on kehittää erilaisten tunteiden pukemista näkyväksi, saada ne eloon balettitekniikan avulla noudattaen klassisen baletin tyylillisiä perinteitä. Tunti sisältää lämmittelyosuuden tankoharjoittein, draamakohtauksia eri balettiteoksista sekä otteita variaatioista ilmaisutaidon ja liikedynamiikan harjoitteina.

Ilmaisutekniikka järjestetään syyskaudella kurssina, johon sisältyy seitsemän 90 minuutin mittaista treenituntia alkaen ke 4.9.2019. Tästä eteenpäin tunnit ovat joka toinen viikko, aina parillisina viikkoina.

Tunnille osallistuvan hallittava edistynyt varvastekniikka, joka mahdollistaa balettirepertuaarin harjoittelun.

Lattiatanko perustuu baletin perusliikkeiden suorittamiseen lattiatasossa. Harjoitteet ovat luonteeltaan yksinkertaisia, jolloin liikkeen suorittamisen aikana havaintojen tekeminen työskentelystä ja kehon linjauksista on helpompaa ja kokonaisvaltaisempaa. Lattiatankotyöskentely antaa hyvän pohjan muille tanssitunneille ja toimii erinomaisena lämmittelynä balettitunnille.

Tunnille osallistuvalla vähintään baletin perustekniikan hallinta.

Somatic Pilatesharjoittelussa kehonhallinnan vahvistaminen tapahtuu monipuolisten harjoitteiden täsmällisen ja tarkan suorituksen avulla. Tietoisella hengitystekniikalla voidaan tehostaa yksinkertaistenkin liikkeiden vahvistavaa vaikutusta. Pilatestreenaus on maailmalla tanssialan ammattilaisten keskuudessa tärkeä osa kehonhuoltoa ja mm. Lontoon The Royal Ballet School on ottanut sen osaksi koulutustaan.                    Pilatestekniikalla kehitetään voimaa, joustavuutta, jäntevyyttä, rentoutta.

Tunnille osallistuvalla vähintään vuoden säännöllinen treenaus jossain tanssilajissa tai pilatestekniikan perushallinta.

Loppuvenyttely treenien päätteeksi tehostaa palautumista ja rentouttaa.

Ryhmätuntien opettajina/ohjaajina toimivat Arja Tervo/ baletti, pilates, lattiatanko, venyttely  ja Eeva Tikka/ ilmaisutekniikka.

Sivu päivitetty 11.6.2019